Academy

Academy stoomt Limburgse talenten klaar voor het grote werk

Dat Limburg United in haar debuutseizoen zo’n hoge ogen gooide, is natuurlijk fantastisch. Maar het project Limburg United reikt verder dan onze eerste ploeg. Onze club wil de populariteit van het basketbal in de hele provincie aanzwengelen. Jongeren ‘goesting’ doen krijgen in basketbal, en getalenteerde jeugdspelers naar een hoger niveau tillen, dat is de doelstelling.

Mentale en fysieke begeleiding

Daarom richtten we het voorbije seizoen de Academy op, als opleidings- en kennisinstituut voor het Limburgse basketbal. In deze jeugdacademie krijgen de beste jeugdspelers van de provincie extra opleiding en begeleiding, in nauwe samenwerking met hun respectievelijke clubs. Naast het baskettechnische aspect (specialisatietrainingen), is er ook aan de sportmedische omkadering gedacht. Een gebalanceerd team (sportarts, sportkiné, conditietrainer, mental coach en voedingsdeskundige) begeleidt onze ruwe diamanten op mentaal en fysiek vlak. Naast de jeugdspelers hebben ook de Limburgse clubcoaches, bestuursleden en vrijwilligers baat bij de Academy: ze kunnen er terecht voor training, vorming en ondersteuning.

In de voetsporen van Hans en Jonas

Het uiteindelijke doel van de Academy is duidelijk: talentvolle Limburgers klaarstomen voor het grote werk bij Limburg United. Wij helpen ambitieuze gouwgenoten om hun droom – een stek in 1ste nationale – waar te maken. Het voorbije seizoen mochten al enkele jongeren proeven van het hoogste niveau. Hans Vanwijn pikte geregeld zijn speelminuten mee. Maar ook Jonas Delalieux liet zich in een aantal keer in positieve zin opmerken.

Limburg United hoopt dat de komende jaren nog heel wat jongens uit eigen streek in hun voetsporen treden. Coach Ludo Horions neemt daarom dit jaar - in samenwerking met Limburgse topcoaches en onze eigen sportieve staf - drie groepen spelers onder zijn hoede.  De U19, U17 en 14 zullen regelmatig samen trainen en deelnemen aan het internationaal Kersttornooi van Kortrijk. Daarnaast staat er ook een groep talentvolle meisjes in de steigers. Limburg United denkt dus aan de toekomst. Binnen de Academy hopen we nog vele Limburgse baskettalenten te zien ontbolsteren.

Lees onze nieuwsbrieven